Koronareglene gir ikke mening

Erika Angell Haugen synes koronareglene er vanskelige og forstå og lurer på når vaksinen skal gi fordel for de vaksinerte.   Foto: Privat

Saken oppdateres.

Igjen stenger dere politikere ned Trondheim. Det er forståelig, men reglene deres gir lite mening. Først og fremst, så formulerer dere reglene svært komplisert. Er det rart mange av oss unge, men også mange av de eldre, ender opp med å bryte en regel i all uvitenhet når man må tolke seg frem til hva som er lov og ikke lov?

LES OGSÅ: Daglig leder av flere serveringssteder: God dialog betaler ikke lønna. Nå er det nok!

I tillegg, hva er det tullet med at hvis man er under 20 år så får man unntak i forhold til treningstilbud? Det gir absolutt ingen mening. Enten så stenger dere ned eller så gjør dere det ikke, tenker jeg.

Og hva med alle oss som er vaksinerte? Når skal det gi oss fordeler? Fra mitt perspektiv, som full vaksinert, så føler jeg at dere ikke har troen på denne vaksinen. At det er en bakside jeg ennå ikke vet om, men som dere kjenner til. Hva var da poenget med å ta denne vaksinen? Vi vet alle at det er en viss risiko som følger med vaksiner, men vi alle tar den i et håp om at vi skal få tilbake hverdagen, få tilbake livet igjen. Vi gjør det selvsagt for ikke å få korona eller smitte noen andre, og gjør det for felleskapet. Men med deres håndtering så føler jeg virkelig at denne vaksinen ikke utløser noen fordeler. Jeg undres om det er noe uvisst om denne vaksinen som gjør at dere ikke kan gi meg min frihet tilbake. Derfor lurer jeg på, når skal jeg og de andre som er full vaksinerte, få noen fordeler av å ha «tatt en for fellesskapet»?

Se Adresseavisens store oversikt over koronasituasjonen i Trøndelag

Jeg synes også det er svært rart at en uvaksinert 19-åring kan trene på treningssenter, mens jeg på 21 år med vaksinen ikke kan. Hva skiller en 21 åring fra en 19 åring, lurer jeg på? Om det er noen der ute som har et godt svar på dette, vær så snill å forklare meg.

Husk det er ikke bare vi på 21 år som trener, også de eldre. Hver morgen når jeg på Fresh Fitness på Valentinlyst, så er majoriteten av andre kunder 60 år og oppover. Mange av dem er helt sikkert vaksinerte og lever et godt liv som pensjonister. Treningen på Fresh er da et sted hvor de møtes (med to meter avstand), holder seg i form og pleier sin psykiske helse gjennom verdifulle samtaler og samhold med andre. Hvorfor tar dere dette bort også?

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Jeg tenker det burde være opp til en hver enkelt som fullvaksinert om man vil ta den risikoen å dra på trening på treningssenter eller ikke. Altså livet handler mye om risikovurdering, og vi alle vet at livet er fullt av mange ulike farer. Hvilke du tar er opp til hver og en, og husk - vi lever vårt eget liv, med vår egne individuelle beslutninger og valg. Når skal vi få lov til å velge selv hvilken risiko vi skal ta på vår reise?

Dere skal vite at jeg respekterer at vi stenger ned for å hindre smitte. Men det må få være sagt at mange av reglene oppleves å ikke gi noe mening, og kanskje får en kontraindisert effekt. Jeg, som fullvaksinert, er klar over at jeg kan være smittebærer, og overholder selvsagt kravene om to meters avstand og bruk av munnbind med mere.

Håper på en snarlig og meningsfull tilbakemelding. Takk for meg.

Skrive for Midtnorsk debatt? Les mer her!

På forsiden nå