En feier er ikke lenger det den var

Saken oppdateres.

Etter fem år med fyring og siste kalde vinter med bruk av ildsted, bestilte jeg feiing. Årlig feiegebyr er kroner 320 og de oppgir at feiing skjer hvert åttende år nå, selv om vi betaler årlig. Det var for min del på tide med å få jobben gjort.

LES OGSÅ: Hvorfor sa ikke feieravdelingen fra før de kom?

Jan. 2021 kontaktet jeg feieravdelingen i kommunen og trodde dette ble enkelt, men nå starten en jobb for meg.

25.01.21 kom to feiere, men de forlot stedet og sa at min gamle takstige uten rust, godkjent i 46 år på min enetasjes bolig ikke var godkjent lenger i henhold til HMS.

05.02.21 fikk jeg brev om avvik fra feieravdelingen og pålegg om å montere ny takstige innen seks måneder.

21.04.21 ble godkjent takstige som kostet 6500 kroner og var fra et kjent blikkenslagerfirma montert, og jeg meldte dette til feieravdelingen som frafalt avviket.

Da tenkte jeg at alt var i orden, men nei da.

LES OGSÅ: Arrogant feier

04.06.21 ble jeg oppringt med beskjed om at feiing ville skje 08.06.21. Jeg varslet at jeg kom til å være borte, men det var ok og stigen skulle de sette opp selv. Dette på grunn av sikkerhet i mitt fravær.

08.06.21 er to feiere på stedet noe jeg ser på min private overvåking av huset.

To menn i lett sommerantrekk/uniform ankommer uten feieutstyr. De ser på stigen som ligger på gresset og går ut av eiendommen til sin bil. De kommer tilbake, setter opp stigen og den ene går opp på taket. Han går ned igjen og stigen blir lagt ned. Dette tar to minutter. Feiing blir ikke foretatt. Ved hjemkomst sjekker jeg bunnen av pipen etter sot og der er det en halv spiseskje fra før.

10.06.21 får jeg skriv fra feieravdelingen. «Feiing ekstra-Status utført og navn på feier.» Helt utrolig!

15.06.21 ringer jeg feieravdelingen og klager på feiing som ikke er utført . Da får jeg blant annet forslag om at jeg har brukt brensel som ikke lager sot med mer, og får beskjed om at jeg skal få tilbakemelding. Dette skjer ikke, så jeg ringer igjen.

LES OGSÅ: Må betale for feiing jeg ikke får

Senere på dagen ringer leder for feieravdelingen og sier han skal se på stedet 18.06.21.

Så her har jeg fremdeles en pipe som ikke er feiet, til tross for min oppfølging av pålegg fra med ny stige, tidsfrist, telefoner og forsvarlig tilrettelegging og bruk av masse energi.

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Skrive for Midtnorsk debatt? Les mer her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe!

På forsiden nå