«Kampen om trønderbenken»:

Marit Arnstad (Sp): - Ikke sikkert største parti får statsministeren 

Hvem blir statsminister om rødgrønn side vinner valget? Senterpartiet godtar ikke uten videre at det blir Jonas Gahr Støre, selv om Ap skulle bli største parti.

Gjest: Marit Arnstad (Sp)

Saken oppdateres.

I podkasten «Kampen om trønderbenken» forklarer Marit Arnstad hvorfor.

- Senterpartiet representerer en annen dimensjon enn Ap og Høyre. Hvis du aksepterer at de to partiene har statsministeren hver gang, så aksepterer du også en todeling av norsk politikk, sier hun.

De siste ukene har ni trønderske listetopper møtt politisk redaktør Siv Sandvik i podkastserien «Kampen om trønderbenken». Siste kvinne ut er Marit Arnstad, Senterpartiets toppkandidat i Nord-Trøndelag.

Marit Arnstad (Sp) gjester «Kampen om trønderbenken». Trykk PLAY for avspilling.  Foto: Espen Bakken

I podkasten slår hun også tilbake mot påstandene om at Senterpartiet svartmaler forholdene i Distrikts-Norge. Sp-toppen påpeker at det ikke var Senterpartiet som fant opp bunadsgeriljaen eller samlet tusenvis av mennesker til rovdyrprotest utenfor Stortinget.

- Dette er ikke er resultat av Senterpartiets retorikk, men et resultat av en oppriktig bekymring i store deler av landet over hvordan det skal gå når det gjelder politi, ambulanse, lokalsykehus: Tjenester folk er opptatt av i hverdagen sin.

Arnstad utfordres også om partiets klimapolitikk, hvorfor også frivillig sammenslåtte kommuner skal få skille seg og hvorfor hun forlot journalistikken.

  • HØR hele episoden ved å klikke på bildet øverst på denne siden, eller gå inn i Omadresserts kanal der du vanligvis lytter til podkast (f.eks. Acast, Spotify, iTunes).

Hør også hva de åtte andre listetoppene fra ulike partier i Trøndelag vil med Norge og Trøndelag de neste fire årene: Kampen om trønderbenken: Hvem fortjener din stemme?


På forsiden nå