Ocean Space Centre – henger du med i svingene?

Fagfolk, topper fra NTNU og Sintef, frustrerte naboer, politikere i bystyret, på Stortinget og i regjering, næringslivstopper og helt vanlige byborgere. Alle deltar i debatten om milliardbygget.

  Foto: Ocean Space Centre og Snøhetta

Saken oppdateres.

Adresseavisen har publisert svært mange debattinnlegg om Ocean Space Centre (OSC). Ulike sider ved prosjektet diskuteres, men de siste ukene har det handlet mye om hvorvidt senteret bør ligge på Tyholt eller om også Ladehammeren kan være aktuelt. Her er en oversikt over noen av innspillene:

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Her står saken, i korte trekk:

  • Sintef og NTNU står bak planene om OSC, der de ønsker å rive mye av dagens anlegg på Tyholt for å bygge nytt. Det marintekniske forskningsmiljøet har vært på Tyholt siden 1939.
  • Anlegget har hett Skipsmodelltanken og Marinteknisk senter (Marintek). Det er nå en del av Sintef Ocean. Senteret er samlokalisert med NTNUs institutt for marin teknikk som har utdanning innen havteknologi. Målet for senteret er å være verdensledende i forskning på havromsteknologi.
  • Bygningsrådet i Trondheim behandler planen om OSC i august. Bystyret skal gjøre endelig vedtak om planforslaget i september.
  • Det er Stortinget som bestemmer om OSC skal bygges. Etter planen skjer investeringsbeslutningen i forbindelse med statsbudsjettvedtaket før jul.

Skrive for Midtnorsk debatt? Les mer her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe!

På forsiden nå