Tore O. Sandvik: Har dette gått deg hus forbi?

Saken oppdateres.

Har det gått Tore O. Sandvik hus forbi at det er Høyre som har fulgt råd fra politi og fagfolk i forhold til rusreformen?

Det er oppsiktsvekkende å se Fylkesordfører Tore O. Sandvik tegne et bilde av at rusreformen legger opp til at narkotika blir nærmest lovlig blant ungdom. Det vet han så altfor godt at det ikke blir. Og den «dårlige signaleffekten» han er redd for - ja den kan han takke seg selv for å skape.

Les Tore O. Sandviks innlegg her: Høyre og narkotika

Arbeiderpartiet har valgt å legge seg på linje med Senterpartiet, og vil tilby hjelp og oppfølging til det de kaller tunge avhengige, men straff og stigma til røkla. Noen blir altså verdige nok for hjelp og utstrakte armer, mens andre ikke blir det.

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

De vil ikke svare på hvordan man definerer hvem en tung avhengig er, hvordan de som er på vei inn i rusen skal møtes av systemer, hvordan sårbar ungdom skal vernes for bøter og ruskontrakter uten dokumentert effekt, og kanskje verst av alt: hvordan dette er praktisk mulig å gjennomføre, og om det egentlig er lovlig (Grl. § 98 - likhet for loven).

LES OGSÅ: Tore O. Sandvik gjentar usannheter

All rusutsatt ungdom trenger hjelp, oppfølging og forståelse. Ikke trusler om straff, reiseforbud til USA, pisseprøver, inngripende ruskontrakter, og et rulleblad som ødelegger mulighetene dine for resten av livet. Og på toppen av det hele; vi vet så altfor godt at dette rammer ungdommer svært usosialt.

Dette rammer først og fremst ungdommer fra lavere sosioøkonomisk bakgrunn med lavt utdannede foreldre, og straffelinje mot ungdom er derfor dobbelt urettferdig.

Vil du vite mer om hvordan du skriver for Midtnorsk debatt? Les mer her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå