Tettey: - Etter kampen mot Ungarn fikk jeg mange hatmeldinger

Adressa-samtalen: Spillerutvikler Sarmed Saify i RBK, fotballpresident Terje Svendsen og Zaineb Al-Samarai fra Norgesforbund om rasisme i idretten.

Følg sendingen her.

Saken oppdateres.

Adressa-samtalen som sendes direkte fra Kirkehagen kl. 14.04 ligger tilgjengelig i vinduet over.

I et innslag under møtet forteller Alexander Tettey om den rasistiske hetsen han opplevde etter en kamp mot Ungarn tidligere i karrieren. Han mener utdanning og kunnskap er veien videre.

I et innslag under møtet fortalte Alexander Tettey om den rasistiske hetsen han opplevde etter en kamp mot Ungarn tidligere i karrieren. Han mener utdanning er veien videre.   Foto: Håvard Jensen

Tema for dagens samtale er «Rasisme i idretten. Hvem har ansvaret?». Adressa-samtalen sendes i samarbeid med Litteraturhuset i Trondheim hver dag under Olavsfest.

Fotballen har hatt flere rasismesaker det siste året, og Idretts-Norge konkluderte tidligere i år med at de ikke i tilstrekkelig grad speiler mangfoldet i samfunnet. Programleder Børge Sved fra Adresseavisen spør panelet: Hvorfor, og hva må gjøres?

I sendingen møter du spillerutvikler Sarmed Saify i Salmarakademiet, RBKs utviklingsavdeling. President i Norges fotballforbund Terje Svendsen er også til stede, sammen med styremedlem Zaineb Al-Samarai i Norges Idrettsforbund.

Se tidligere Adressa-samtaler under Olavsfest 2021:

VINDKRAFT:- Vi blir pint i hjel. Bit for bit forsvinner landet vårt.

22. JULI: - Hatet var ikke slutt da gjerningsmannen var arrestert

ULIKHET: - Mamma måtte ha to jobber for at vi ikke skulle være fattige

KUNSTEN UNDER PANDEMIEN: - Vi lever i en tid som er overfladisk og grusom på samme tid

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå