Kritiserer venstresiden i bystyret:

AP, SV, MDG og SP må ta ansvar for eiendomsskatten

- Dersom SV og flertallspartiene mener at nivået på eiendomsskatten i Trondheim er for høyt, så har de mulighet til å redusere skatten hvert eneste år, skriver Elin Marie Andreassen (Frp).  Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

Denne uken kunne vi lese på Adresseavisens nettsider at Trondheim kommune er helt i Norgestoppen når det gjelder innkreving av eiendomsskatt.

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

I saken forsøker Silje Salomonsen (SV) å fremstille det som et samlet bystyre har stilt seg bak den høye eiendomsskatten i Trondheim. Denne fremstillingen er på ingen måte sannferdig.

I mai 2019 fremmet Fremskrittspartiet forslag i fellesnemnda, om å bruke den gamle Trondheimsmodellen og innplassere Klæbu-eiendommer i denne. Tidligere var dette også kommunedirektørens forslag, og det ble vedtatt politisk i februar 2018.

Da Stortinget vedtok lavere maksimalsats for eiendomsskatt, skiftet SV og de andre flertallspartiene i Trondheim mening, fordi de ønsket å ta inn mer penger enn det Stortingets vedtak la opp til. Det er altså en villet politikk fra blant annet AP og SV å ta inn mer eiendomsskatt i Trondheim.

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

I september 2020 var saken nok en gang oppe til behandling. Der fremmet Fremskrittspartiet forslag om å be kommunedirektøren legge til rette for en promillesats som tok sikte på å redusere eiendomsskatten. Det var ingen vilje hos flertallspartiene til å støtte dette.

Dersom SV og flertallspartiene mener at nivået på eiendomsskatten i Trondheim er for høyt, så har de mulighet til å redusere skatten hvert eneste år. Det er en mulighet de så langt ikke har benyttet seg av. Tvert imot har de benyttet seg av muligheten til å øke eiendomsskatten flere ganger mens de har styrt byen.

Det er altså AP, SV, MDG og SP som selv må ta ansvaret for at Trondheim er blant de dyreste i landet på eiendomsskatt.

Vil du vite mer om hvordan du skriver for Midtnorsk debatt? Les mer her!

På forsiden nå