Ola Borten Moe tar feil

Studenter står i kø for å delta i det grønne skiftet. De ønsker å redusere jordens CO2-utslipp, skriver NTNU-professoren.  Foto: PRIVAT

Saken oppdateres.

Ola Borten Moe tar feil i sitt innlegg 19. august 2021. Det er galt å sammenligne Norges 1 promilles utslipp av klimagassen CO2 med utslippet fra de store folkerike landene. Det er utslipp per innbygger som teller og her er Norge verre enn de fleste landene i Europa.

Gasskraftverkene på oljeplattformene i Nordsjøen spyr ut CO2 som polske kullkraftverk. Gasskraftverk på land med sine optimale teknologier sender ut mye mindre CO2. Plassmangel gjør at det er en kullteknologi som brukes på de 150 kraftverkene i Nordsjøen, dette er dramatisk og gjør at vi må bruke ren vann- eller vind-kraft fra land.

Studenter står i kø for å delta i det grønne skiftet. De ønsker å redusere jordens CO2-utslipp.

Vil du vite mer om hvordan du skriver for Midtnorsk debatt? Les mer her!

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå