Fadderuker, søppel og smitte

Studentene fryder seg over at fadderuka er i gang i Trondheim. Endelig får de en mer tilnærmet normal studiestart. Både på Festningen, på Studentersamfundet og i Høyskoleparken var det rimelig god stemning.  Foto: Håvard Haugseth Jensen.

Saken oppdateres.

Jeg er en voksen herre som ofte frekventerer Trondheim by, både som gående og som syklist. Trondheim er en aldeles flott og trivelig by å bo i. Men, de siste ukene har vært en stor skuffelse. Søppel, knuste flasker og glass overalt i byen, spesielt i Møllenberg-området, men også overalt ellers i Midtbyen.

LES OGSÅ: Trondheim kommune ber om at resten av fadderuka avlyses

En søndag eller mandag formiddag i byen er et sørgelig kapittel, og man må se opp hvor man går eller sykler. Det samme gjelder byens nye «pest», nemlig alle elsparkesyklene som ligger mer eller mindre lettere henslengt på de utroligste steder. At Trondheim kommune kan tillate at fire aktører får drive utleie av disse sparkesyklene, er helt uforståelig.

LES OGSÅ: Deltagjengen på fest

Til slutt, og ikke minst viktig, smitten i Trondheim har økt betraktelig, og det er svært bekymringsfullt. Vi kan selvsagt ikke bare skylde på fadderuker og de ca. 30 000 nye studentene for alt dette, men de må helt klart ta sin del av ansvaret og følge de regler som alle nå MÅ og BØR kjenne til. (Mange skal sikkert også studere medisin ...).

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå