Venstre er de skeives parti

kulturministeren og leder for Frie Venstre svarer i dette innlegget på innlegg om pride.  Foto: Adresseavisen

Saken oppdateres.

Heidi Klokkervolds innlegg i Adressa maler et bilde om at ting går i feil retning i homokampen i Norge. Selv om vi ikke er i mål, tar hun grundig feil i anklagene sine. Venstre har lenge kjempet for skeives rettigheter. Begrepet skeiv kommer sannsynligvis fra uttrykket «å møtes på keiva», altså Venstres Hus, som var et samlingssted for skeive og deres kamp i Oslo. Som et liberalt parti er vi opptatt av at ingen skal oppleve å bli diskriminert på bakgrunn av sin seksuelle orientering. Vi har kommet et godt stykke på veien i Norge, men vi er ikke helt i mål.

LES OGSÅ: - Jeg var en sped, feminin gutt som likte å gå i kjole

Venstre og regjeringen har sørget for å gjennomføre en omfattende levekårsundersøkelse om kjønns- og seksualitetsmangfoldet i befolkningen. Denne dekker spørsmål om trivsel og nettverk, diskriminering og vold, helse og fritid i tillegg til åpenhet og forhold til seksuell orientering. Funnene viser at mange skeive lever gode liv, men det er også betydelige levekårsutfordringer, særlig blant bifile og transpersoner. Funnene viser at det er fortsatt er behov for en økt innsats for å bedre levekårene til skeive i Norge.

Vi jobber målrettet med dette, og i sommer la regjeringen fram en ny handlingsplan for å fremme skeives rettigheter, nasjonalt og internasjonalt. I planen har vi flere innsatsområder, blant annet med et lovforslag mot konverteringsterapi. Hvis lovforslaget vedtas, blir Norge det tredje landet i Europa med nasjonal lovgiving på feltet.

LES OGSÅ: LEDER: Fornuftig forbud mot homoterapi

Mangfold og toleranse er uten tvil et av våre aller viktigste politiske prosjekter, også økonomisk. Salam fikk i år én million i særlig støtte for arbeidet mot diskriminering og hat mot skeive muslimer. Før sommeren varslet vi at Oslo Pride kommer fast inn på statsbudsjettet, og at vi etablerer en tilskuddsordning for Skeivt Kulturår 2022 – som marker at det er femti år siden forbudet mot homofili ble opphevet. Vi har også forbedret tilskuddsordningene for et mer åpent og inkluderende samfunn.

LES OGSÅ: Mitt største ønske var å være normal

På ILGA Europas siste regnbuekart ligger Norge fortsatt på 5. plass. Det er ventet at vi klatrer når konverteringsterapiforbudet er vedtatt. Pride er viktig, Pride er vakkert. Vi håper virkelig at regnbueflaggene vaier over hele Trøndelag denne uka og at folk feirer det vakre mangfoldet ved å samles til konserter, podkaster, show og parade. Happy pride!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

Innleggsforfatter sammen med Raja, Olav Persson Ranes. 
        
            (Foto: Venstre)

Innleggsforfatter sammen med Raja, Olav Persson Ranes.  Foto: Venstre

På forsiden nå