#minvalgkampsak: mindre polarisering

Vi må oppføre oss redelig overfor hverandre

Selv om debattanten har mange hjertesaker, så ønsker hun seg aller mest et politisk landskap som er mindre polariserende. Ingvild Farstad  Foto: Ingrid Skoeng Hansen

Saken oppdateres.


#min valg kamp sak

Politikerne har sine valgkampsaker. Hva er din? Send innlegg til debatt@adresseavisen.no.


#minvalgkampsak: mindre polarisering

Det er mange saker jeg kunne valgt som min kampsak: Hvordan skape fremtidens næringsliv hvor folk tør å satse på gründervirksomhet? Hvordan skape verdier og arbeidsplasser samtidig som vi bekjemper våre store klimautfordringer? Eller en av mine hjertesaker - hvordan møter vi utfordringene knyttet til et likestilt og mangfoldig næringsliv, særlig når vi kanskje er på vei inn i et nytt samfunns- og arbeidsliv post-covid?

Selv om alle disse sakene er viktig for meg, så ønsker jeg meg aller mest et politisk landskap som er mindre polariserende. Det skal selvsagt være rom for uenighet og ulike tilnærminger til utfordringer og muligheter, men vi må respektere hverandre, lytte til hverandre og oppføre oss redelig overfor hverandre. Alle bør oppleve at de har rett til å uttale seg og rett til å mene noe om hvordan vi skal møte fremtiden.

Til slutt: Ytringsfrihet kommer med ansvar. Det ansvaret har vi alle - ikke bare politikerne.

Vil du vite mer om hvordan du skriver for Midtnorsk debatt? Les mer her!

På forsiden nå