Feriepenger til HV-soldater i innsatsstyrken

Frank Bakke-Jensen, dette er ikke Forsvaret verdig! Lær deg betydningen av Forsvarets grunnverdier, skriver Frp-topp etter rettssaken mot to HV-soldater om rett til feriepenger.  Foto: Privat

Saken oppdateres.

Respekt, ansvar og mot, Forsvarets tre viktige grunnverdier; Men gjelder disse tre grunnverdiene også for forsvarsminister Frank Bakke-Jensen? I flere år har det versert en sak i Forsvaret angående retten til feriepenger for soldatene i Heimevernets innsatsstyrker. To innsatsstyrkesoldater tok kampen og vant frem med sitt krav om feriepenger i alle rettsinstanser mot Forsvaret. I tillegg til at det også ble flertall på Stortinget for at man måtte utbetale de feriepengene som flere hundre soldater i Heimevernet hadde krav på.

LES OGSÅ: Regjeringen nekter å dekke sakskostnaden til HV-soldatene som vant feriepengestriden

I den forbindelse uttalte forsvarsminister Frank Bakke-Jensen at han var glad for at de nå hadde ryddet opp, og at det skulle ha skjedd for flere år siden. Det var den gangen, og det må bare legges til at det er ulike oppfatninger om hvordan man «rydder opp» i saker.

For denne saken stoppet jo dessverre ikke der. Forsvarsdepartementet hadde brutt loven i 15 år, og med alle mulige midler trenert å utbetale opptjente feriepenger til soldatene i Heimevernets innsatsstyrker. Forsvarsdepartementet saksøkte soldaten som bad om å få utbetalt feriepenger, anket saken helt til Høyesterett og tapte hele veien. Og nå lar man de to soldatene som tok opp saken, sitte igjen med en millionregning i udekte saksomkostninger.

LES OGSÅ: Forsvaret sparte penger på pandemien

Hva slags signaler sender dette til alle som er tilknyttet Forsvaret i dette landet? Hva vil Norges forsvarsminister anbefale landets soldater å gjøre neste gang staten bryter loven? Når alle vet at Forsvarsdepartementet svarer med søksmål, og lar soldatene som varsler sitte igjen med millionregningen, selv om det er Forsvarsdepartementet som er lovbryteren? Synes forsvarsministeren selv at han lever opp til grunnverdiene i Forsvaret, med respekt, ansvar og mot med måten denne saken har blitt behandlet på?

Det er rett og slett forkastelig at forsvarsministeren og regjeringen stikker av fra regningen sin på denne måten. Frank Bakke-Jensen, dette er ikke Forsvaret verdig! Lær deg betydningen av Forsvarets grunnverdier, vis mot med å erkjenne at her er det gjort en grov feil, vis respekt for de to innsatsstyrkesoldatene som tok kampen og ta ansvar for de nesten to millionene i saksomkostninger som disse to blir belastet med. Først da kan man med en viss anstendighet si at det er ryddet opp i denne saken.

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå