Mormor er bekymret!

Saken oppdateres.

En sentral politiker ytterst til høyre på den borgerlige siden skal ha fått søvnproblemer i det siste. Dette skal angivelig skyldes redsel og angst for «den røde fare» som raser over landet i disse dager. Venstreradikale sosialister, kommunister og andre skrekkelige bevegelser truer med å ødelegge alt det gode som de borgerlige har bygget opp i landet vårt. Hun vil ikke svare på om hun tror på menneskeskapte klimaendringer, men kan til nød innrømme at klimaendringene «kan være alvorlige». For min del er det helt greit at hun sover dårlig, og ikke har hun barnebarn heller!

LES OGSÅ: Det er lov å håpe, men tenk deg godt om før du stemmer

FNs klimapanel kom for kort tiden siden med en klar beskjed til verden. Vi er i ferd med å ødelegge kloden vår, og vi må gjøre radikale endringer nå. Det haster! Sommerens ekstremvær i Europa og i verden for øvrig skyldes i all hovedsak menneskeskapte klimaendringer. Jeg tror på verdens fremste klimaforskere. Hvem i all verden skal vi tro på ellers? Tiden er kommet for å ta inn over oss at vi er innhentet av naturen selv. I jakten på økonomisk vekst og utvikling har vi sett bort fra konsekvensene.

Varmere, våtere, villere! Litt av et ordspill, men det er sånn det blir. Vi kommer til å oppleve tørke, flom og ekstremvær mye oftere enn vi har sett de siste årene. Er det mine barnebarn som skal betale prisen for det som vi, og generasjonen før oss har forårsaket?

LES OGSÅ: - Et veldig dramatisk inngrep fra et biologisk mangfold-perspektiv

Mine besteforeldre var veldig opptatt av barnebarna sine, men jeg kan ikke huske at de var bekymret. De var opptatt av hva vi var interessert i, og hvordan det gikk på skolen. De visste at hvis det gikk bra på skolen, så gikk resten av livet bra også. De trodde nok at framtida var sikret for de som kom etter dem. Deres generasjon levde i pakt med naturen, og de hadde et beskjedent forbruk som ikke var i nærheten av vårt. Nå er det helt annerledes. Vårt forbruk er helt hinsides, og vi kan bare ikke fortsette som før.

Jeg er veldig bekymret for hvilken verden mine og andres barnebarn skal vokse opp og leve i, som voksne. Det er vårt ansvar å overlate til kommende generasjoner en levelig verden. Derfor er årets stortingsvalg viktigere enn noen gang. De aller flest velgere som er spurt, sier at rettferdig fordeling, klima og miljø er de viktigste sakene denne gangen. Min stemme går til partiet som tar disse utfordringene på det største alvor: Rettferdig fordeling, reduserte forskjeller, klima og miljø, naturvern og bærekraftig utnyttelse av naturressursene på land og i sjø. Jeg gir derfor min stemme til SV. Jeg gjør det for de som kommer etter oss, og for Wilma og Jacob!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå