Saken oppdateres.

Saupstad Calling er tilbake med høstens første episode, og stortingsvalget står selvsagt på dagsorden! 19-åringene har deltatt på en workshop om ytringsfrihet, og nylig opplevde Maria noe som fikk henne til å reflektere litt ekstra over temaet:

- Vi ser også her i Norge at det kan svi å si sin mening, sier Maria Eriksen Storrø, aktiv i AUF og tidligere Ungdommens bystyre-medlem. Nylig ble hun skremt av en hendelse etter partilederdebatten på Studentersamfundet. En mann skal blant annet ha ropt «Breivik hadde rett» og slått til en av de unge. Saken etterforskes av politiet.

Hør hva Nergiz, Meva og Maria tenker om ytringsfrihet, hvilke saker som er viktige for dem når de skal stemme - og om overraskelsen Meva fikk seg da hun stakk innom valglokalet.

- Det var seriøst så lett! Det sjokker meg litt at sofavelgere nekter å stemme. Det tar ETT minutt.

Hør hele podkasten øverst i denne artikkelen.

Trioen er i hvert fall enige om én ting:

- Alle må stemme!

Hør tidligere episoder av Saupstad Calling her:


«Jeg var fortsatt barn da det skjedde, jeg skjønte ikke så mye da»

Saupstad Calling-damene diskuterer kunst om 22. juli.

Podkast: Saupstad Calling

- De voksne de lo av ting. Og jeg tenkte: Hvorfor ler dere?

Saupstad Calling: «Romeo og Juliet».


«Saupstad Calling» er en podkast med kritikk og samfunnsdebatt. Meva Hazan Aydilek, Nergiz Tahtaci og Maria Eriksen Storrø fra Saupstad besøker og vurderer aktuelle kunst- og kulturuttrykk, og reflekterer over disse. Podkasten ble lansert i fjor høst av kulturplattformen «Anna&Azra bretter opp ermene». I et nytt samarbeid vil Adresseavisen publisere flere episoder i samarbeid med Anna & Azra. «Saupstad Calling» blir støttet av Fritt ord.

Vil du vite mer om hvordan du skriver for Midtnorsk debatt? Les mer her!

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå