Vanlige folk, folk flest - og noen andre

Er vi i så fall «uvanlige folk»? Selv om vi ikke er så rike som Røkke og Witzøe, spør innleggsforfatteren.  Foto: Adresseavisen

Saken oppdateres.

«Vanlige folk» er blitt et honnørord som beskriver de som ble etterlatt på perrongen da Solberg-regjeringenes tog suste av gårde med alle de som hadde mest fra før, og som hvert år hadde fått enda mye mer. Nå skal det settes opp et nytt tog med Jonas Gahr Støre som lokfører. Det toget skal ta med alle som lenge har ventet på sin tur. «Alle skal med», het det i den gamle parolen. Kanskje blir også «folk flest» med på turen.

LES OGSÅ: For vanlige folk! Er det endelig min tur nå?

Men noen av oss kan kanskje tenke seg å reise inn i fremtiden med en annen lokfører enn Støre, selv om vi ikke tjener masse penger eller har svære formuer som for eksempel Røkke, Witzøe, Støre og noen tusen andre her i landet. Er vi i så fall «uvanlige folk»? Ja, kanskje er vi det, og sannsynligvis i mindretall! Heldigvis, vil nok mange si!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå