Den gode lærer

Med 40 års erfaring som rektor i grunnskolen, mener innleggsforfatteren at du trenger ikke være god i matte for å bli en god lærer i andre fag.  Foto: Privat

Saken oppdateres.

Dagens regjering krever at elever må ha minimum karakteren 4 i matematikk fra videregående skole for å komme inn på lærerstudiet. Dette gjelder for alle som skal undervise i grunnskolen, om det er 1.–4. trinn eller i ungdomsskolen. Konklusjonen må bli at elever med 3 i matematikk og 6 i de øvrige fagene ikke kan bli gode lærere. Men har du 5 eller 6 i matematikk og 2 eller 3 i de øvrige fagene, blir du trolig en god lærer.

LES OGSÅ: Støre vil fjerne kompetansekravet for lærere

Denne tankegangen holder ikke. Det å innføre slike regler, gjør at skoler og elever rundt omkring i landet mister mange flinke lærere. Det er ikke bare karakteren i matematikk som avgjør om personen blir en egnet lærer. Personlig egenskaper teller mye, det å være flink til å formidle, skape interesse og glød, ha god evne til å jobbe sammen med elevene for at de presterer godt, samt være faglige sterk. Det er å håpe at ny regjering endrer på denne regel slik at det blir flere kvalifiserte lærere i grunnskolen.

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå