Hurra for historisk høy kvinneandel på Stortinget

Guro Angell Gimse 10. September.  Foto: Sindre Vartdal

Saken oppdateres.

Jeg faller nå ut av Stortinget, men gleder meg over en historisk høy kvinneandel de neste fire årene. Spesielt stolt er jeg over kvinneandelen i Høyres stortingsgruppe

Valget er over, opptellingen er gjort, og ved hvert valg er det like spennende å følge med på hvor mange kvinner som får politiske verv. Kvinner har vært underrepresentert på alle politiske nivåer.

Årets stortingsvalg derimot, gir oss grunn til å rope hurra! Det er historisk at 46,7 prosent kvinner skal ta sete i det store runde bygget på Løvebakken. Ekstra stolt er jeg over at kvinnene er i flertall i Høyres nye stortingsgruppe (19 kvinner og 17 menn). Høyre har dermed bidratt til å få opp den totale prosentandelen av kvinner på stortinget.

LES OGSÅ: Da Signe Swensson møtte på Stortinget i 1931, var det som en av to kvinner

Det kan være mange grunner til at kvinnene er kommet mer på banen, men jeg tror kvinnelige rollemodeller er utrolig viktig. Vi har i denne regjeringsperioden hatt kvinnelig- statsminister, finansminister, forsvarsminister, utenriksminister, næringsminister og stortingspresident. Dette har vært posisjoner som ofte har vært bekledd av menn.

Erna Solberg har vært opptatt av å løfte frem ulike kvinnelige profiler og gi dem de mest ansvarsfulle postene, noe som har bidratt til å bryte stereotype oppfatninger. Jeg håper dette er en trend som fortsetter og oppfordrer Jonas Gahr Støre til å gi kvinner solide posisjoner i sin nye rødgrønne regjering.

Vil du vite mer om hvordan du skriver for Midtnorsk debatt? Les mer her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå