Klemme-bonanza på valgvaker

Flere av partitoppene fikk klemmer etter valgseieren, men tenkte ikke på kultursektoren som følger strenge smittevernregler.  Foto: NTB / Scanpix

Saken oppdateres.

Mandag var det stortingsvalg. Erna, Jonas, Trygve og resten av gjengen samlet seg i hopetall for å følge stemningen utover kvelden. Lovnader, løfter og fremtidige usannheter ble servert på løpende bånd, og nærkontakt, klemmer og glede var like tilstedeværende når resultatene tikket inn.

Det har vært lite smitte, fordi kulturen har overholdt reglene. Men med en gang en valgseier skal feires, kastes alle regler til side, skriver innleggsforfatteren.  Foto: Adresseavisen

LES OGSÅ: Festivalen krever gyldig koronasertifikat for å komme inn på konsertene

Våre store forbilder, politikere og ledere av Norges land la bort alt av smittevern i seiersrusen. Én-meteren var glemt, fordi her skulle det feires. Det var reneste klemme-bonanza på valgvakene, men kultursektoren skal fortsatt holdes nede! For hvorfor skal vi i kultur-, restaurant- og barbransjen og andre da sitte her å se på i stillhet? Vi som fortsatt holdes nede av restriksjoner om avstand, antall, innslipp og registrering.

LES OGSÅ: Abid Raja har lært noe viktig

En bransje som gjennom hele pandemien har vi tatt regler og restriksjoner på høyeste alvor. Det har vært lite smitte, fordi vi har overholdt reglene. Men med en gang en valgseier skal feires, kastes alle regler til side. Det er på tide at kulturbransjen får komme seg tilbake til normalen. Enkelte er enda langt unna å kunne ha en inntekt som det er forsvarlig å leve på!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå