Forventninger til våre nye folkevalgte

Eldrepolitikken ble det lite fokusert på under valgkampen. Hvorfor spør Per Ervik i Pensjonistpartiet.  Foto: Adresseavisen

Saken oppdateres.

Nå er valgkampen tilbakelagt og mange politisk engasjerte jubler over resultatet som folket har gitt til hvert enkelt parti der de er representert. Noen er selvfølgelig skuffet over at resultatet ikke har gått i deres favør, men slik fungerer demokratiet. Pensjonistpartiet (PP) er et av de partiene som har vært bortgjemt under ordet «Andre». Dermed var PP utelukket å få være med i de ulike debattene som ble utført både i NRK TV/ Radio og TV2 og andre mediekanaler samt i de største avisene her i Norge. Men stor ros til våre lokalaviser som har formidlet vårt politiske budskap til folket med ulike leserinnlegg! PP gjorde et godt valg i Trøndelag med hele 21 prosent av PPs totale stemmetall på landsbasis med 18 945 stemmer hvor av ca. 4 000 kom fra Trøndelag.

LES OGSÅ: Valgresultatet i Sør-Trøndelag

Derfor ble det ingen «nøkkel til Stortinget for Pensjonistpartiet», selv om vi prøvde å appellere til våre mange pensjonister at vi trenger vår talsperson på Stortinget. Men mange pensjonister fortsetter å stemme på sine gamle partier selv om de har glemt oss etter at vi ble pensjonister!

Det skal bli spennende å se hva Ap, Sp, SV, Rødt og MDG med flertall på Stortinget – og etter alle solemerker blir det en ny rødgrønn regjeringen i Norge med Ap, Sp og SV hvis enighet oppnås. Pensjonistene krever at underregulering på 0.75 prosent av pensjonen samt samordningen der pensjonene blir redusert med ti prosent hvis kravet at vi bor under samme tak, blir fjernet! Hvilken andre grupper i Norge har godtatt å få redusert lønnen sin med ti prosent bare fordi de er gifte/samboere? Vi krever også at minstepensjonen blir hevet over EUs fattigdomsgrense! Tannlegebehandlingen har PP hatt på sitt program siden 1985, og som mange partier under valgkampen har fokusert på! Det må bli likestilt med de øvrige helsetjenester som i dag gjøres med egenandel etter endt legebesøk!

LES OGSÅ: Gratis tannbehandling for eldre

Eldrepolitikken ble det lite fokusert på under valgkampen. Hvorfor spør jeg? Vi vet at kommunene kommer til å få store utfordringer med økt behov av flere eldre som trenger hjelp og tilsyn på sine siste levedager! Det må bli økte overføringer til kommunen som kan gi flere «varme hender» – ansatte som skal utføre en forsvarlig jobb på våre helsetun og omsorgsboliger ute i kommunene.

For mer bosetting og tilflytting ute i distriktskommunene må førskoler SFO og barnehager bli en del av den obligatorisk skole for alle barn etter gradert alder og behov! Mange vil si at dette vil koste mange penger, men dette er en god investering av fellesskapets penger. Det fører til mer tilflytting til distriktene, men det betinger en god skole og trygg oppvekst for barna våre!

LES OGSÅ: 107 år med kostbar tannpine

Norge har også tett på 80 mil med nedslitte fylkesveier (tidligere riksveier) som ble overført til fylkene i elendig tilstand. Dette etterslepet vil koste flere milliarder. Her må det komme et skikkelig løft med øremerkede penger inn til fylkene slik at fylkesgrusveier blir fastdekket og etterslepet på vedlikehold kommer i gang! Håper dette blir med i statsbudsjettet 2022! Ønsker alle våre nye folkevalgte lykke til!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå