Kortinnlegg: Olav Tryggvason og professorene

Trondheimsguide Trine Søraa har laget mange NRK-programmer om Ttrondheim sammen med Tom Erik Sørensen. Her idet de passerer portalen til Svartlamoen.   Foto: Adresseavisen

Saken oppdateres.

Jeg hører til de som ser tilbake på året 1997 med stor glede. Byen feiret 1000 år, begivenhetene sto i kø og ikke minst, fagpersoner øste av sin kunnskap og lot oss over gjennomsnittet interesserte få ta del i sin kunnskap om Trondheims historie. Noen ganger oppsto uenighet og debatt mellom fagfolkene, men det gjorde det hele bare enda mer spennende å få ta del i.

  • LES OGSÅ: Han var grunnlegger av Trondheim
  • LES OGSÅ SVARET: Å tviholde på gamle oppfatninger bringer oss ikke videre
  • Nå har vi igjen et jubileum som har avfødt en debatt, denne gang mellom de to professorene Axel Christophersen og Rolf Grankvist om Olav Tryggvason og hans betydning. Jeg heier på begge to, og håper på en lang og fruktbar utlegning til glede for oss alle. Og til Rita Ottervik: Jubileer skal markeres. De bidrar til identitetsbygging og fellesskap, noe som igjen fører til byutvikling!

    Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

    På forsiden nå