Kortinnlegg: Hvorfor ikke fjerne momsen på strøm det neste halvåret?

Debattant Randi Wiggen har noen forslag i forbindelse med de høye strømprisene.   Foto: Terje Svaan

Saken oppdateres.

I disse dager skremmes vi med faren for skyhøye strømregninger framover. Senterpartiet vil endre loven, slik at vi beholder strømmen vi produserer, selv. En lovendring tar tid å få igjennom. Effekten er også usikker.

Hvorfor ikke fjerne momsen på strøm det neste halvåret? Det kan gjøres med et pennestrøk av regjeringen. Norge har enorme inntekter på både olje og gass, som vil kompensere langt mer enn tapet av moms på strøm.

Vil du vite mer om hvordan du skriver for Midtnorsk debatt? Les mer her!

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå