Helseattest for eldre sjåfører!

Pensjonistpartiet reagerer på at samferdelseministeren vi beholde kravet om helseattest for eldre sjåfører.  Foto: Privat

Saken oppdateres.

Viser til Adresseavisen sak om helseattest etter fylte 80 år. Samferdselsminister Hareide nekter arrogant å følge vedtaket som blev gjort av flertallet i Stortinget i februar 2021 av SV, Ap og Frp med anmodning om å fjerne dette kravet fra 1. august.

I dag er kravet at alle over 80 år som skal kjøre bil, må gjennomgå en undersøkelse hos legen for avgjørelse om dem er skikket for å kjøre bil. Sverige og Danmark har tatt bort dette kravet for lenge siden, om dem er skikket til å kjøre bil etter fylte 80 år.

Hva er da forskjellen på 80-åringer i våre naboland, og bør de få kjøreforbud her Norge om de ikke er til store fare for biltrafikken her? Jeg bare spør! Håper den nye regjeringen fjerner dette regelverket snarest!

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå