Kjære politikere! Hva gjør dere for miljøet?

Kjære politikere, dere som er gitt makt. Hva gjør  dere for miljøet - ikke bare for å minske skadene, men for å fjerne dem? Spør debattanten i dette innlegget.  Foto: Privat

Saken oppdateres.

Kloden blør – millioner sulter og dør, men bensin og oljepriser er visst viktigere enn de store kriser. Vi «vanlige folk» tenker miljø, sorterer avfall og blir nesten sprø. Hør hva jeg drev med i dag: Skulle kaste en konvolutt. På utsiden var en plastlomme for faktura. På innsiden en bølgeplast for å beskytte varen. Jeg rev og slet for å skille ut plasten og noe papir fulgte med. Jeg tenkte: Hva er verst, plast i papiret eller papir i plasten?

Kjære politikere, dere som er gitt makt. Hva gjør dere for miljøet – ikke bare for å minske skadene, men for å fjerne dem? Parisavtalen og FN-møter hjelper ingenting hvis ikke handling følger ord! Land som ikke følger avtalene kan bøtelegges! Bøter er jo et effektivt middel i mange andre sammenheng (som for eksempel parkeringsoverskridelser og å gi «f» i koronaregler). Å øke egenandeler i hytt og vær – er blitt en årlig rutine, men bedrer verken helse eller klima. Nå forventer vi en løsning prima. «Vi» står for det nyetablerte begrepet «vanlige folk».

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå