Fengsel for gamle mennesker?

Innleggsforfatteren lurer på hvorfor det er satt opp et høyt gjerde rundt Valentinlyst helse-og velferdsenter.  Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

Vi er en del naboer til Valentinlyst helse- og velferdssenter og sykehjem som undres. Et nytt tre meter høyt gjerde av tresprinkler med solide stolper av aluminium settes nå opp rundt bygningene. På toppen, høyt over bakken er noen vinduer montert. Vårt spørsmål til hele konstruksjonen er: Hvorfor og hva er kostnaden?

Mellom det nye gjerdet og bygningen er det vandresti med sitteplasser og beplantning, sikkert fint å oppleve for brukerne. På utsiden av gjerdet er en offentlig gangvei og en barnehage. Men hvorfor skal ikke beboere få gleden av å ha kontakt med det som er utenfor? Og hvorfor skal ikke forbipasserende og barna på barnehagen ha øyekontakt med beboere, både friske og demente?

Det er behov for ressurser i eldreomsorgen, men er dette det de trenger? Kan noen svare?

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå