Ap-folk på Byåsen: Vi ber bystyret tenke seg nøye om

Vi er fryktelig skuffetover å bli overkjørt ved å plassere ei 14 etasjes høyblokk ved et toetasjes rekkehus, skriver Ap-folk på Byåsen.  Foto: Selvaag Bygg

Saken oppdateres.

Den 8. november ble det holdt folkemøte om byutvikling på Byåsen av Byåsen Arbeiderlag. Over 80 personer møtte opp og saken som engasjerte mest, var utbygging av sentrum på Hallset. Etter en tid med korona, avstand og isolasjon skulle man tro at trygge og gode bomiljø hvor inkluderende bydelssentrum der innbyggere ønsker å møtes, sto langt fremme i pannebrasken. I en tid der ensomhet er dødelig og i en bydel der flere bor alene, er bydelssentrum viktig! Migosenteret har vært en viktig møteplass i bydelen siden det ble bygd, og har vært en veldig viktig møteplass midt i sentrum av Hallset. Er det sånn at miljøpolitikk og trygge inkluderende bydelssentrum, er en motsigelse?

LES OGSÅ: Vis hvem som bestemmer i denne byen

På folkemøtet var befolkningen på Hallset mildt sagt skuffa. Irriterte over å ikke bli lyttet til, fryktelig skuffa av å bli overkjørt ved å plassere ei 14 etasjes høyblokk ved toetasjes rekkehus. Skuffa over betydelig økt trafikk på en skolevei hvor man går fra 0 til 120 leiligheter, og skuffet av at møteplasser for folk, ikke er prioritert. Er det noe vi har mye av på Byåsen, så er det matbutikker. Er det noe folk ønsker seg, så er det møteplasser og kafeer, bakeri, blomsterbutikker og spesialbutikker.

Utbygger lokker med en hage i 2. etasje til befolkningen på Hallset som ikke engang har universell utforming. Det er kun offentlig tilgang ved en trapp! Er det lov i 2021 å ekskludere eldre med hjelpemidler og folk med funksjonsnedsettelse? Er det en åpen møteplass? Hvem er det som skal ta regninga for denne «åpne» møteplassen, som selges inn? Hvem har parkansvaret, kommunen eller de kommende beboerne? Noen stilte spørsmål også om alle disse 120 leilighetene ikke eier en bil? Hva med den økte trafikken? Er det virkelig sånn at de som har råd til en dyr leilighet, kommer til å ta metrobussen til hytta?

LES OGSÅ: Blokk på 13 etasjer skaper sterke reaksjoner

På tomta i dag eksisterer det ikke en eneste leilighet. For hver leilighet som kommer, er en betydelig økt fortetting. På Bryne ble det nylig ført opp et høyhus. Resultatet er at når det er litt vind, klarer ikke befolkningen å gå oppreist, ifølge NRK. Forsker mener at høyhus fører til farlig vind. Men her skal vi plassere et høyhus på er høydedrag og midt i hjertet av et bydelssentrum. Er vi sikre på at alle kan gå trygt forbi? Både eldre og små skolebarn som skal passere det hver dag på vei til skolen?

På torsdag skal bystyret behandle hva som skal skje med bydelssentrumet på Hallset. Vi ber bystyret og spesielt Arbeiderpartiets bystyremedlemmer om å tenke dere nøye om når dere vurdere å vedta et varig bygg midt i hjertet av Hallset! Hallset og Byåsen er gode kretser for oss, og irritasjonen over å heller ikke nå igjennom og bli forstått av våre egne politikere i dette møtet, henger igjen. Vi er sikre på at både miljø og det å skape trygge inkluderende, bydelssamfunn kan kombineres, men svaret ligger kanskje ikke i sakspapirene til torsdagens bystyremøte.

DEBATT: Dumskapens tårn på Hallset

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå