En total fallitterklæring fra det politiske Trondheim

Skissen viser hvordan høyblokka på Hallset kan bli dersom utbyggerne får bygge slik de ønsker.   Foto: ARC ARKITEKTER AS/SAKSDOKUMENTENE TIL BYSTYRET

Saken oppdateres.

I kveldens bystyremøte skal Trondheims politikere ta stilling til den kanskje viktigste byggesaken på Hallset i overskuelig framtid. Det er selveste Migosenteret som skal gi plass til det nye komplekset, og i praksis vil prosjektet bli grunnstammen i et nytt lokalsentrum på Hallset. Det er kjempeviktig at det blir bra og at vi får utviklet slike lokalsentra på en helhetlig måte og med langsiktige føringer.

LES OGSÅ: Ap-folk på Byåsen: Vi ber bystyret tenke seg nøye om

LES OGSÅ: Prøver å endre planer for omstridt høyblokk i Trondheim

Allikevel ser det altså ut til at det politiske flertallet velger å trosse soleklare advarsler både fra kommunedirektøren, byantikvaren, frustrerte naboer og statsforvalteren. De vil tillate et fjorten etasjers høyhus som er stikk i strid med gjeldende arealplan, som bryter med stedskarakter og omkringliggende landskap, og som heller ikke er en del av en helhetlig og langsiktig plan for området - INGENTING!

Det eneste argumentet som bærer saken, er at utbygger mener det «ikke er økonomisk gjennomførbart» å bygge 90 i stedet for 120 leiligheter. Men saken viser ikke til et eneste regnestykke som kan belyse dette. Er det på denne måten vi skal drive byutvikling av viktige lokalsentra i Trondheim? Hele saken er etter min oppfatning en total fallitterklæring fra det politiske Trondheim, og viser at vi har en lang vei å gå for å drive byutvikling på en måte som er til beste for byen.

Politisk redaktør Siv Sandvik holder deg oppdatert: Abonner på hennes nyhetsbrev her!

Vil du vite mer om hvordan du skriver for Midtnorsk debatt? Les mer her!

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå