Jeg er bekymret for vårt helsepersonell

Jeg er bekymret for vårt helsepersonell, som har stått i en ekstraordinær situasjon i altfor lang tid, skriver Ingvill Dalseg.  Foto: privat

Saken oppdateres.

Hvordan holder de ut alle de som passer våre syke og hele tiden gir litt ekstra for at hjulene skal gå rundt? En lege tenker at å «brette opp ermene» er en selvfølge, når det er krise på jobb. Lite visste legen at krisen skulle var ett år og ni måneder. En jordmor tar ekstra vakter og prioriterer fødende foran sin egen familien. En jordmor gjør det, hun stiller opp når det er behov for henne. Jordmoren tenkte kanskje ikke i mars 2020 at krisen ville vare i nesten to år.

LES OGSÅ: Dette betyr at slitne ansatte blir bedt om å strekke seg enda lenger

Intensivsykepleieren har ikke vært sammen med noen utenfor sin egen lille familie fordi han er redd for at han skal ta med smitte på jobb. Det er en liten forsakelse å ikke være sosial, men snart to år uten venner og familie er lang tid. Legene, biokjemikere, barnepleiere, helsefagarbeidere, radiologer, ergoterapeuter, ambulansearbeidere og fysioterapeuter – mange har levd i en ekstraordinær situasjon i lang tid.

LES OGSÅ: – Dette er det mest krevende jeg har stått i som sykehusdirektør

Alle har kjempet for å få pasienter og brukere igjennom en krisen. Nå har krisen vart lenge. Hvordan holder de ut alle de som passer våre syke og hele tiden gir litt ekstra for at hjulene skal gå rundt? Smittetallene øker nå i Trøndelag, og flere enn aldri før er innlagt på St. Olavs hospital. Jeg tenker på alle de som gjøre en uendelig stor forskjell, leger og sykepleiere som var slitne og lengtet etter en normal hverdag – som nå står i front og tar oss igjennom en ny krise.

Jeg er bekymret for vårt helsepersonell, som har stått i en ekstraordinær situasjon i altfor lang tid. Jeg mener helsepersonell nå må bli sett, hørt og løftes for den jobben de gjør. Håper alle holder seg friske.

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe


På forsiden nå