«Min mor var en av dem»

Hamidu Jalloh (19), Trondheim 

Saken oppdateres.

Helt fra jeg var liten gutt, har jeg alltid vært fascinert av, bevisst på og stilt ubegrensa spørsmål om alt som er rundt meg, spesielt om mitt folk, samfunnet, regler, tradisjoner og kultur. Jeg ble oppdratt av en enslig mor og fratatt en farsfigur i livet mitt. Faren min forlot moren min og meg da jeg var tre år og så seg aldri tilbake. Det er virkelig hjerteskjærende hver gang jeg tenker på den tøffe og ensomme tiden da jeg trengte ham mest. Når jeg ser tilbake på mine barndomsår, alle tårene jeg felte, og de ensomme og søvnløse nettene jeg brukte bare på å tenke og spørre meg selv hvorfor han forlot oss. Det knuser hjertet mitt og gjør det hardt samme tid. Én ting jeg har lært, er at det som ikke dreper deg, gjør deg sterkere. Hele tiden lette jeg etter en far, men han var borte, og jeg ville ikke kaste bort sinnet mitt på en fremmed.

Les flere innlegg fra Adresseavisens skrivekonkurranse her!

Jeg tror at tidlig ekteskap har vært en av de dominerende problemene, og har påvirket mulighetene til utvikling for kvinner i Afrika, inkludert oss som tilhører stammen Fullah-folket. Man kan si at hver stamme eller klan, spesielt i utviklingsland, kommer til kort når det gjelder tidlig ekteskap, veldig mange unge jenter blir bortgiftet. Hyppigheten er svært alarmerende. Noe må skje!

Vi må stoppe en slik «barbarisk og umenneskelig handling» som har hindret fremgangen og utviklingen til unge Fulani-jenter fra de fire hjørnene av det afrikanske kontinentet.

Vil du vite mer om hvordan du skriver for Midtnorsk debatt? Les mer her!

I mitt hjemland Sierra Leone er samtykkealderen 18 år, men dessverre er disse lovene bare skrevet, men blir ikke implementert som de skal. Dessverre bestemmer Fula-kulturen modenheten til barnet. Når barnet kommer i puberteten, viser begynnende hårvekst eller menstruasjonsperioden har startet, regnes jentene som modne og kvalifiserer til å gifte seg både tradisjonelt og islamsk. Fra en veldig fattig og uutdannet familie ble mamma tvunget av sine foreldre til å gifte seg med en mann som hun aldri hadde møtt, ikke elsket og faktisk ikke visste noe om. Hun endte opp med å bli et offer for et tidlig og tvangsmessig ekteskap. Hun fortalte oss at hun kom inn i ekteskapet sitt en måned etter at hun fikk menstruasjon. Hun tror at hun var 14 år gammel på den tiden. Kanskje var hun yngre enn det siden hun er uutdannet og ble født i en hytte i en landsby og vet ikke fødselsdatoen sin. Min mor (Neneh) er ikke den eneste som har gått gjennom et så vanskelig liv, og vil ikke være den siste som lider, så lenge denne tragiske handlingen foregår.

Hva skal vi gjøre?

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå