«Selv om vi bor i et av verdens beste land, så er det mange kontraster i samfunnet»

Saken oppdateres.

I Norge har alle barn like rettigheter og forutsetninger. Alle kan bli akkurat det de vil og oppfylle de drømmene de har. Tror vi. Selv om vi bor i et av verdens beste land, så er det mange kontraster i samfunnet, og mange har dårligere forutsetninger på grunn av sine foreldre og miljøet de vokser opp i.

Jeg har vokst opp i en familie hvor mine foreldre vil at jeg skal ha det bra. Det gjør at jeg blir trygg og selvstendig, og jeg vet når jeg har tråkket over streken. Dette er jo hvordan mange tror alle har det i Norge. At de vokser opp i en familie med god råd og foreldre som bryr seg om sine barn. Sånn er det dessverre ikke. Alle disse forutsetningene jeg tar for gitt, er kanskje ting andre ikke får eller aldri vil ha.

Les flere innlegg fra Adresseavisens skrivekonkurranse her!

Økonomi er en ting som det er veldig stor forskjell på. Jeg syns ikke det er helt rettferdig at vi ikke skal få samme muligheter hvis vår familie har dårligere økonomi. Fritidsaktiviteter er noe mange har lyst til å begynne på, men noen får ikke fordi foreldrene rett og slett ikke har råd eller tid. Det å gå på idrett eller andre ting kan være viktig for mange for å få nye venner å bli mer sosial, dette mener jeg egentlig alle burde gjøre, men alle får ikke. I studietiden så kommer man også til å trenge økonomisk støtte, og dette kan bli vanskelig hvis man skal betale alt selv før man har fått seg en jobb der man tjener nok. Dette tror jeg stopper mange fra å studere andre plasser enn på hjemstedet sitt, noe som kunne vært bedre for dem, eller at de i verste fall slutter å studere.

Men det er ikke bare økonomisk. Det er også miljøet dine foreldre fører deg inn i. Og hva deres forventninger er til deg. Egentlig burde alle foreldre mene det samme. Hvis dine foreldre ikke er så nøye på hva du gjør, vil du mest sannsynlig også gjøre det dårligere på skolen fordi du ikke har fått noe inntrykk av at skole og utdanning er viktig. Dette kan jo også føre at du havner i feil miljø.

Vil du vite mer om hvordan du skriver for Midtnorsk debatt? Les mer her!

Vi bor i et av verdens rikeste land. Vi har de beste forutsetningene for å kunne få et vellykket liv fylt av glede. Men uansett om vi har de beste forutsetningene så er det ofte dine foreldre som bestemmer hvor godt du får brukt disse forutsetningene. Dette synes jeg ikke er helt rettferdig. Min mening er at alle burde ha foreldre som gir samme krav og har like forventninger. Men livet kan ofte være urettferdig, og det er ofte ting du ikke kan gjøre noe med, så da kan det beste være å jobbe med det.

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå