Kortinnlegg: Mot kjøreretningen

Debattanten mener at forslaget om å snu setet på blant annet skolebusser, er en dårlig idé.  Foto: Adresseavisen

Saken oppdateres.

I avisen 20. november forslår Roar Furuhaug at det blir tryggere skolebusser hvis elevene sitter mot kjøreretningen. Mange barn og voksne blir bilsyke av å sitte feil vei. Ideelt sett burde ikke skoler legges ned slik at barn får lang busstur. For å trygge reisende mot bråstopp, er vi avhengige av gode veier og dyktige sjåfører.

Nå er det mangel på bussjåfører, noe skyldes arbeidsforhold og lønn. De fleste må betale flere tusen for opplæring og sertifikat, hvis de da ikke blir sponset av arbeidsgiver eller Nav. Det er ikke alltid at tekniske løsninger er nok for å løse samfunnsproblemer.

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå