Kraftselskapers bonusordninger

I stedet for at enkelte kraftselskaper deler ut bonuser, bør de heller bidra til å redusere strømregningene til sine kunderl, skriver debattanten.  Foto: Privat

Saken oppdateres.

I den siste tiden har vi opplevd strømregninger vi nesten aldri har opplevd maken til. Mange har og vil ha store problemer med å kunne betale sin strømregning, når strømprisen kan ligge på to til fem kroner pr. kwh. Derfor er det positivt at regjeringen går inn med økt bostøtte, redusert elavgift og en kompensasjonsordning som vil bidra med å redusere strømregningen.

Derfor oppleves det som en provokasjon når det nå er kraftselskap (f.eks. Agder Energi) som skal betale ut store bonuser til sine ansatte på 20 000 til 35 000 kroner fordi de har tjent milliarder på sitt kraftsalg. En fortjeneste som mange strømkunder gjennom sine regninger har «blødd» for å kunne betale. Det er jo markedet og ikke den enkelte ansatte som har bidratt til den formidable fortjenesten.

Hvis de enkelte kraftselskapene har den minste respekt for den situasjonen vi har i dag, så bør de umiddelbart stoppe denne usosiale utbetalingen. Isteden bør de heller bidra til å redusere strømregningene til sine strømkunder. Det ville det stå respekt av.

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe


På forsiden nå