Saken oppdateres.

«Leksikon om lys og mørke» gjorde sterkt inntrykk på Saupstad Callings Meva Hazan Aydilek, Nergiz Tahtaci og Maria Eriksen Storrø. Teaterstykket som ble satt opp på Trøndelag Teater i fjor, og som spilles igjen denne uka, er basert på Simon Strangers kritikerroste og sterke bok.

Hør også: - Jeg skjønte med én gang at dette skulle bli en annerledes opplevelse

Sterke inntrykk. I denne episoden, som ble spilt inn da teaterstykket ble lansert i fjor, beskriver damene hvordan de opplevde stykket. De reflekterer over historien som kretser rundt den jødiske Komissar-familien og den beryktede Gestapo-agenten Henry Rinnan.

- Vi har hørt mye om gasskamre, torturkjellere... Men vet folk hvordan det egentlig var, spør de seg etter å ha sett stykket, som gikk sterkt inn på dem.

Hør hele podkasten i vinduet over.

Saupstad Calling: 19-åringene Maria Eriksen Storrø (f.v), Meva Hazan Aydilek og Nergiz Tahtaci  Foto: Terje Svaan

Hør også: Sex Ecologies på Kunsthallen: - Du satt jo nesten der og grein. Hva i alle dager?

Les også: Grete Komissar vokste opp i det beryktede «Bandeklosteret» etter krigen

Les også: Bryllupet før alt gikk i svart

«Saupstad Calling» er en podkast med kulturkritikk og samfunnsdebatt. 19-åringene Meva Hazan Aydilek, Nergiz Tahtaci og Maria Eriksen Storrø fra Saupstad besøker og vurderer aktuelle kunst- og kulturuttrykk, og reflekterer over disse. Podkasten ble lansert i 2019 av kulturplattformen «Anna&Azra bretter opp ermene». Adresseavisens publisere episodene i samarbeid med Anna & Azra. «Saupstad Calling» blir støttet av Fritt ord. Hør flere episoder her!

På forsiden nå