Ikke ødelegg mer natur!

Debattanten reagerer på diskusjonen om nedbygging av verna vassdrag. Han mener kjernkraft er et bedre alternativ.  Foto: Privat

Saken oppdateres.

Adresseavisen forteller 13. januar at Støre åpner for å vurdere kraftutbygging i verna vassdrag! Tragisk for oss som husker arbeidet med verneplanene på 80-tallet. Nå er på nytt elver, fosser og daler i faresonen, i tillegg til effekten av natur- og dyreliv-destruerende vindmøller!

Hvorfor redselen for å erkjenne at kjernekraft er et alternativ for framtida? Ikke Three Mile Island, ikke Tsjernobyl, ikke Fukushima! Men små, moderne topp sikre verk! Så langt er det bare MDG av partiene på Stortinget som fokuserer på kjernekraft.

Klimaforkjemperen James Lovelock, kjent fra boka Gaia, sa det slik: «Bare kjernekraft kan nå bremse global oppvarming!» Og hva med thorium? Norge har en av de største kjente kildene for thorium i verden. Vårt thorium brukt som brensel i moderne reaktorer, kan representere langt større energiressurser enn både olje, gass, vind og vannkraft. Ikke la oss gå baklengs inn i framtida!

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe


På forsiden nå