Skal ikke alle som bruker veien betale?

VEIPRISING: Ved hjelp av en mobiltelefon kan man følge med på hva kjøreturen vil kunne koste med veiprising. Debattanten svarer på innlegg om motstand mot veiprising.  Foto: Jan Langhaug

Saken oppdateres.

Jeg har noen spørsmål til Frp´s Elin Marie Andreassen ifm. hennes uttalelser i saken om veiprising: Elin sier: «Det (veiprising) synes jeg ikke noe om. Det er bare en annen form for brukerbetaling, slik vi også kjenner bompenger – og det er vi imot. Det bør i hovedsak være staten som har ansvaret for å finansiere infrastruktur».

LES OGSÅ: Gjør veiprising-forsøk i Trondheim

Staten er skattefinansiert, så brukerbetaling er det uansett (eller har jeg misforstått?). Mener Frp at det er rimelig at alle nordmenn, uavhengig av om de eier og bruker én eller flere biler, skal finansiere veinettet? Hva er problemet med en modell der de som belaster veinettet mest, finansierer en større andel av vedlikeholdet?

Elin sier også: «Dette (veiprising) vil medføre at flere blir nødt til å betale. I dag kan noen kjøre uten å passere en bom. Med veiprising kan man ikke kjøre en meter uten å måtte betale.»

LES OGSÅ: Nå må elbilistene betale bompenger i Trondheim: – Mange reagerer

Mener Frp det er greit at flaks/uflaks i forbindelse med hvor man bor, jobber og utfører sine hverdagslige sysler, skal avgjøre om man slipper unna finansiering av veinettet eller om man skal være en av de uheldige som betaler for «alle andre»? Hva er problemet med en modell der alle som faktisk belaster veinettet, betaler for vedlikehold av det, basert på den faktiske belastningen de selv bidrar med?

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå