Saupstad Calling:

- Den ene lyden hørtes ut som skudd

Et gamer-rom, et bønneteppe, krig - og en snurrende discopung. Meva, Maria og Nergiz har vært på kunstutstilling.

Saupstad Calling: Nergiz Tahtaci, Meva Hazan Aydilek og Maria Eriksen Storrø.

Saken oppdateres.

- En sånn discokule ville jeg og ha hatt hjemme!

Det sier Maria Eriksen Storrø om discopungen hun og venninnene Meva Aydilek og Nergiz Tahtaci nettopp har sett utstilt på Kjøpmannsgata Ung Kunst (K-U-K).

- Jeg er litt skuffa over den egentlig, for mye av tematikken til Hannah Ryggen handler også om krig. Jeg føler dette blir som satire, sier Aydilek om kunstverket.


Nå kan verdensstjernen sees på en rekke steder i Trondheim

Hannah Ryggen (1894-1970) protesterte aktivt mot krig og urett: - Det er som om hun fortsatt ytrer seg, sier Ryggen-ekspert Solveig Lønmo, og sikter til krigen i Ukraina.


«Saupstad Calling» er tilbake! Denne gang har de besøkt K-U-K og Kunsthall Trondheim i forbindelse med Hannah Ryggen Triennale 2022, der en rekke unge kunstnere har laget ulike verk opp mot arbeidene til den verdenskjente vevkunsteren fra Ørland. Saupstad-damene diskuterer også kunst som politisk virkemiddel og deler sine tanker om krigen i Ukraina.

Hør om inntrykkene, overraskelsene, hva de savnet og hvordan trioens tanker går til 22. juli og krigen i Ukraina i podkasten i vinduet over. Og ikke minst historien om et helt spesielt rosa teppe.

Hør flere episoder av Saupstad Calling her!

«Saupstad Calling» er en podkast med kulturkritikk og samfunnsdebatt. Meva Hazan Aydilek, Nergiz Tahtaci og Maria Eriksen Storrø fra Saupstad besøker og vurderer aktuelle kunst- og kulturuttrykk, og reflekterer over disse. Podkasten ble først lansert av kulturplattformen «Anna&Azra bretter opp ermene», og publiseres nå i samarbeid med Adresseavisen. «Saupstad Calling» blir støttet av Fritt ord.

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

På forsiden nå