La barna spille i korps

Mange foreldre nekter barna sine å gå i korps fordi de tror det er så mye foreldrearbeid.

Saken oppdateres.

Hvorfor vil ikke du som forelder gi din sønn eller datter en super barndom?

Hvorfor tenker du mer på deg selv enn at ditt barn skal få gleden av å få mange nye gode venner, mange fantastiske år og mange uforglemmelige opplevelser?

Mange foreldre nekter sine barn å gå i korps fordi de tror det er så mye foreldrearbeid. Fordi de tror det er så mange dugnader som loppemarked og seminarer, og de tror de må gjøre så mye og bruke så mye av sin fritid. Hvorfor kan ikke du ofre litt av din fritid, for at barnet ditt skal få en fin hverdag?

Hvis jeg bruker mitt korps som eksempel, har vi loppemarked en gang i året, julemesse en gang i året, vi arrangerer 17. Mai, et par seminarer og noen konserter. Du trenger ikke stille opp på alt engang. De fleste korps har en årsplan som de følger. Det blir i god tid laget en aktivitetsplan for semesteret, og da blir det lettere for deg å planlegge. Det blir lettere for deg å finne helger til å reise på hytta og gjøre andre ting.

Dugnadene i korpset gir et arbeidsfellesskap som gir samhold og vennskap både blant foreldregruppa, og mellom generasjoner. Musikantene i korpset har også stor glede av å delta på dugnadene, og det blir nesten som samholdet i et lite samfunn; nesten som ei «bygd i byen». Da gjør voksne og barn noe sammen, og det får en annen dimensjon enn bare en dugnad.

Hvis du da sammenligner dette med for eksempel håndball hvor du har et par treninger i uken, kamper i de fleste helgene, dugnader og loddsalg utgjør dette minst like mye arbeid som å stille opp på et seminar i ny og ne. De fleste korpsforeldre har unger som spiller i korps og som i tillegg driver med en eller annen sport. Mesteparten av dem vil nok si at det går med mer tid med til sporten enn korpset.

Jeg har hatt fine år i idrettslaget også, men synes at korps har fått et ufortjent dårlig rykte. I korpset er det ingen reservebenk, slik at alle er like viktige. Vi er en av få fritidsaktiviteter som har aldersblanding. Det gjør oss god på å ta hensyn og å ta vare på hverandre. De små lærer av de større, og de største har glede og læring av å hjelpe de små.

Hvorfor nekte barnet ditt å få en fantastisk hverdag?

ETTR (16)

 
På forsiden nå