Innlegg til Snakk ut

Selvskading er et rop om hjelp

Alle mennesker har arr. Enten synlige, eller arr i sjelen. Jeg er en av de som har arr på armene.

Saken oppdateres.


Jeg har slitt med selvskading i ett år. Mange mennesker tror at de som skader seg selv, er ute etter oppmerksomhet. Det stemmer ikke. Selvskading er et rop om hjelp, og det er et alvorlig problem.

Mennesker skader seg selv av forskjellige grunner. Det kan være depresjoner, angst eller andre psykiske lidelser. Selvskading er avhengighetsskapende, så det er utrolig vanskelig å slutte. Selvskading er ikke løsningen på problemene. Kanskje det løser det akkurat der og da, men du får problemer på lang sikt.

«Emo» er et ord som blir brukt ofte om de som selvskader. «Emo» er blitt brukt som et skjellsord. De som har slitt med selvskading, og går med kortermer eller shorts slik at arrene vises, får ofte slengt dritt etter seg.

Jeg har selv begynt å gå i kortermer. Ja, jeg får mange kommentarer og blikk fra fremmede, men det er noen få som faktisk er veldig støttende. Det finnes folk som kommer bort til meg og spør om det går bra.

Problemet er at psykisk helse og spesielt selvskading er så tabu. Nesten ingen snakker om det med andre. Så dermed får folk mange fordommer og dømmer folk som sliter psykisk. Jeg vil endre dette. Jeg vil at folk skal kunne snakke mer åpent om temaet psykisk helse.

S (15)


- Selvskading er et rop om hjelp, og det er et alvorlig problem, skriver S (15). 

- Selvskading er et rop om hjelp, og det er et alvorlig problem, skriver S (15). 

På forsiden nå