Helen (17) vant 3000 kroner

«Det er lov å like skolen hvis man vil» er hovedbudskapet som stakk av med seieren i Snakk uts innleggkonkurranse.

Saken oppdateres.


- Oj! Hva? Det hadde jeg ikke forventet.

Helen Olaussen fra Leinstrand står midt på Kings Cross i London når vi ringer og sier hun har vunnet 3000 kroner.

- Man vinner jo aldri noe sånt. Nå ble jeg veldig glad, sier hun.

Respekt for skole

Helen er en ivrig innsender til Snakk ut, og denne gangen var det et innlegg om respekt for skole som ble trukket ut. Bakgrunnen for innlegget er enkel:

- Jeg er så lei av at det er elever som alltid motsetter seg lærerne, uansett hva lærerne gjør. Det er veldig irriterende, sier Helen.

- Det er visst ikke lenger kult å være nerd eller lærerens favoritt. Det er ikke kult å ha gode karakterer eller å gjøre leksene sine. Det synes jeg er rart. Budskapet mitt er derfor: Man kan like skolen hvis man vil, det er helt greit, konstaterer hun.

Glad i å skrive

Helen har alltid vært glad i å skrive, og har meninger om mye.

- Jeg bryr meg om feminisme og generell urettferdighet i verden. Dessuten er jeg opptatt av stereotyper, jeg synes det er veldig trist når folk er det, forklarer hun.

Helen synes Snakk ut er en viktig side.

- Det er viktig at ungdom også har et sted å snakke ut. Denne siden er et bevis på at ungdom er ansvarlige, kan skrive godt og bryr seg om viktige ting. Det er fint å se at ungdommer bryr seg om andre ting enn seg selv og Justin Bieber, selv om det ikke alltid virker sånn nå til dags, mener hun.

Kjøper flosshatt

Nå nyter Helen sommerferie, og den blir travel. Både Tsjekkia, London, Budapest, Kristiansand, Lofoten og Stavanger står på planen før skolen starter igjen.

Men hva skal premiepengene brukes til?

- Jeg skal kjøpe en flosshatt. Det har jeg alltid hatt lyst på, men aldri hatt råd til. Resten skal jeg spare, men det er ganske dårlig til, innrømmer hun.

Helen Olaussen (17) fra Leinstrand stakk av med seieren i Snakk uts innleggkonkurranse. Premien var 3000 kroner, og noe av det har hun brukt på å kjøpe seg en ny flosshatt.  
        
            (Foto: Foto: PRIVAT)

Helen Olaussen (17) fra Leinstrand stakk av med seieren i Snakk uts innleggkonkurranse. Premien var 3000 kroner, og noe av det har hun brukt på å kjøpe seg en ny flosshatt.   Foto: Foto: PRIVAT

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå