Innlegg Snakk ut:

Er lekser i skolen nødvendig?

Etter en lang og slitsom skoledag, er de fleste elever helt utslitte og vil helst bare slappe av og gjøre det de vil.

Slutt på leksetid: - Jeg synes at vi burde kutte ut lekser, og heller ha en litt lengre skoledag, skriver Solveig (16). 

Saken oppdateres.

Dessverre kan de ofte ikke det, fordi de har lekser som må gjøres til dagen etter. Dette går hardt ut over ungdommenes fritid og ikke minst, søvn.

De fleste elever i grunnskolen og videregående sitter hver dag med masse lekser. Mange må sitte med leksene til langt på natt, fordi de er opptatt på ettermiddagen eller fordi de strever med stoffet. Derfor sliter mange ungdommer med søvnmangel og klarer så vidt å holde seg våken på skolen. Det er ikke rart at dette går ut over prestasjonene på skolen, ingen klarer å yte sitt beste når de ikke engang er våken.

Ikke alle har like lett for å lære heller, noen trenger hjelp for å forstå stoffet, og hvis foreldrene til vedkommende ikke er i stand til å gjøre dette, kan elevene rett og slett ikke gjøre leksene sine.

Jeg synes at vi burde kutte ut lekser, og heller ha en litt lengre skoledag. En halvtime til en time er nok, man trenger ikke mer enn det for å lære leksene, hvis man sitter i et miljø som det er godt å lære i. Med tilgang til lærere blir læringen mer effektiv og man kan fordele leksene mer jevnt ut over uka. Elever trenger mye fritid for å kunne yte sitt beste på skolen, fordi for mye skole kan gå ut over både formen og humøret.

Solveig (16)

På forsiden nå