Innlegg til Snakk ut:

Cosplay er en fin hobby

Cosplay er en måte å kle seg ut og møte nye folk som også liker å kle seg ut.

For alle: - Cosplay kan være en måte å uttrykke seg på, skriver Kirito (13) som lager sine egne kostymer. Dette bildet er fra Japan Expo i Belgia i november. 

Saken oppdateres.

Mange folk liker ikke cosplay siden de synes det er teit eller at de vil være «kule». Men hvis du tenker over det så likte sikkert 90 prosent av Norges befolkning å kle seg ut og gå halloween som barn, og du tenker sikkert noen ganger at det ville vært moro å kle seg ut.

Cosplay er en måte å kle seg ut og møte nye folk som også liker å kle seg ut hvis du begynner å bli for gammel for halloween. Cosplay er for alle aldersgrupper, og det er mange som liker å sy og lage kostymene selv, sånn som meg. Cosplay kan være en måte å uttrykke seg selv på, og de fleste lager eller kjøper cosplay til «conventions» der man kan dra og møte andre personer som også liker cosplay.

Cosplay består av to ord «costume» og «play». Det er cosplaying over hele verden og det har blitt mer og mer populært i Norge i de siste årene. Det er personer som bruker opp til et helt år for å lage kostymer.

De fleste kostymene er fra film, anime, manga, spill, tv-serier osv. Det er conventions en gang i året i noen storbyer som Oslo og Trondheim. På conventions har man konkurranser, boder der man kan kjøpe ting osv. Det er veldig mange som driver med cosplay, og hvis du liker å kle deg ut, men ikke helt føler at du får en anledning til det, er cosplay en fin hobby som jeg anbefaler på det høyeste!

Kirito (13)

På forsiden nå