To dager etter grunnlovsdagen 1917 starta en kompisgjeng en fotballklubb som de kalte Odd. Siden det allerede var en fotballklubb som het Odd (Skien) måtte de skifte navn i 1928 for å få bli med i Norges Fotballforbund. Da ble navnet Rosenborg Ballklub. Dette fordi de fleste medlemmene bodde på Rosenborg, og da antageligvis tilbragte mye tid Rosenborgbanen.

Alle supporterne som bor på Nardo, Byåsen, eller i Klæbu har lite forhold til den lille bydelen Rosenborg, mener Sende Osen, som nå krever navneskifte. Foto: Adresseavisen

Det er over 65 år siden Rosenborg begynte å spille på Lerkendal! Et navneskifte er dermed ikke bare på sin plass - men på overtid. Hvorfor klubben ikke allerede har skifta navn til LBK, er meg et mysterium. Det er vel og bra at fotballklubben har sin historiske opprinnelse på Rosenborg, men dette oppveies ikke av følelsen av ekskludering og fremmedgjøring for alle de som heier på klubben, men som ikke bor i akkurat denne lille bydelen. Hva med supportere som bor på Nardo, Byåsen, eller i Klæbu?

Nei: Lerkendal ballklub - det er et mye mer passende navn! En slik navneendring vil være både enkelt praktisk å gjennomføre, og det vil heller ikke bli spesielt dyrt. Og alle de kjære og kjente sangene kan vi fortsette med, simpelthen ved å bytte ut «Rosenborg» med «Lerkendal» og «RBK» med «LBK». En utilsiktet, men dog positiv bieffekt av dette navneskiftet vil være at dette vil være meget inkluderende for mennesker som av forskjellige grunner ikke er i stand til å uttale bokstaven «R» men i stedet sier «L».

Jeg vil avslutte dette innlegget med å påpeke noe underlig med den siste strofen i en av klubbens mest kjente og kjære sanger: «… For ingen banke RBK - å hei, å hei, å hei, og hå!» Alle disse «heiene» blir rent i overkant og smør på flesk. Jeg for min del kommer i framtiden å synge: «For ingen banke LBK, å hei og hå!»