Hver fredag skriver våre faste spaltister. Her får du vite litt om hvem de er.

Lisa Tønne Foto: Privat

Lisa Tønne: Standupkomiker, skuespiller og podkaster. I ti år har hun laget en av Norges største podkaster, Tusvik og Tønne, sammen med Sigrid Bonde Tusvik. Hun har markert seg som en uredd stemme som kan lage humor av det meste. Tønne er vokst opp i Trondheim.

Kristin Nordvoll Mork Foto: Espen Bakken / Adresseavisen

Kristin Nordvoll Mork: Kjent for småbarnsforeldre landet over med sine treffende skråblikk på Instagram som Foreldrefella. Hun er radiojournalist, standupkomiker og skribent. I Adresseavisen kommer hun til å skrive om hverdagslivet, foreldrerollen, hjemmekabalen og andre ting hun plutselig blir brennende opptatt av.

Sonia Ahmadi Foto: Kjerstin Rabås

Sonia Ahmadi: Leder og grunnlegger av organisasjonen Norsk-Afghanske Kvinner for Endring og forskningsrådgiver på NTNU. Ahmadi kom til Norge som asylsøker da hun var 20 år. Hun er menneskerettighetsaktivist og ønsker å være stemmen til de som tvinges til å tie.

Oscar Aaslund Hovin Foto: Kim Nygård

Oscar Aaslund Hovin: Helsefagarbeider bosatt på Hovin. Engasjert samfunnsdebattant. Opptatt av spørsmål om arbeidsliv og velferd, men deler også skråblikk på universelle tema. Hovin er også tillitsvalgt i Fagforbundet og skriver kommentarer for Fagbladet.

Erlend Loe Foto: Kristin Svorte / Adresseavisen

Erlend Loe: Forfatter og manusforfatter fra Trondheim. Kjent for bøker som Naiv superDyrene i Afrika og serien om truckføreren Kurt som det også er laget animasjonsfilm av. Han har skrevet manus til en rekke filmer og TV-serier og fikk Gullruten for TV-serien Kampen for tilværelsen. For tiden er han aktuell med romanen Drømmenes sykkelregister og manus til filmen Hør her'a.

Michael Stilson Foto: Morten Antonsen / Adresseavisen

Michael Stilson: Forfatter og tidligere fotballspiller fra Trondheim. TV-serien Beist er basert på hans bok «Bare spille ball», og fra 18.september er han med på NRK-prosjektet Avlogga, der han lever uten smarttelefon i 365 dager. Som spaltist i Adresseavisen kommer han blant annet til å skrive om det analoge livet og hvordan motstand kan forme mennesker.

Daniel Johansen Foto: DAVID ENGMO

Daniel Johansen: Født på Ørlandet, bosatt i Trondheim. Johansen har doktorgrad i kunsthistorie fra NTNU, og arbeider som førsteamanuensis ved Institutt for arkitektur og teknologi på NTNU. Han er engasjert blant annet i byutvikling, spørsmål relatert til urfolk og nasjonale minoriteter, kulturminner og kulturarv.