På Facebook har Frps partileder Sylvi Listhaug valgt en retorikk som snakker om pakistanske ungdommer og ikke til dem. Listhaug har derfor tatt seg friheten til å gi oss litt «allmennkunnskap» om holdningene til våre pakistanske og norske ungdommer. De samme ungdommene våre som spiller fotball sammen, studerer sammen og snakker sammen.

Innleggsforfatteren reagerer på dette Facebook-innlegget fra Sylvi Listhaug. Foto: Faksimile

I et lengre Facebook-innlegg tirsdag 28.juni har Listhaug skrevet dette om hennes fem år gamle tall: «Blant ungdom med pakistansk bakgrunn svarte 67 prosent i 2017 at foreldrene aldri ville synes homofili var ok. 41 prosent av ungdommene sa at de selv ikke syntes homofili var ok. Dette er enorme forskjeller fra norsk ungdom der tallene er 3 prosent.»

De fem år gamle tallene i Listhaugs retorikk er klare: Du må forholde deg til tallene 41 prosent versus tre prosent. De etniske gruppene er satt opp mot hverandre: Du må forholde deg til pakistanske ungdommer opp mot norske ungdommer.

Og så er det selvsagt du som må vurdere om du vil bruke Listhaugs tall til å plassere negative merkelapper på en etnisk minoritet og generalisere verdiene og holdningene til pakistanske ungdommer.

Listhaug har brukt retoriske virkemidler i sin kommunikasjon for å sette ungdommene våre opp mot hverandre, midt i en nasjonal tragedie etter at homofile ble angrepet og drept i Oslo. Retorikken er ufin. Listhaug, hold ungdommene våre utenfor Frps politiske retorikk!

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe