Styret i UKA, NTNUI og Studentersamfundet er bekymret for ringvirkningene utbyggingen av NTNU campussamling skal ha på studentaktivitetene i Høyskoledalen (Dødens dal). Det er en bekymring studentene skal slippe.

I Midtnorsk debatt før helga uttrykker studentene bekymring for om studentfrivilligheten blir hørt i arbeidet med reguleringsplanen for campusutbyggingen. Studentene er bekymret for at en etappevis utbygging med støttefylling i Høyskoledalen vil gjøre idrettsanlegget utilgjengelig i deler av byggeperioden. Dette er noe de påpeker vil ha store konsekvenser for aktiviteter i studentmiljøet, ikke minst for gjennomføringen av større arrangementer som UKA.

Som sentrale aktører i prosjektet er både NTNU, Statsbygg og Trondheim kommune opptatt av å finne gode løsninger for studentfrivilligheten. I planforslaget som nå skal ferdigstilles, foreslår partene å gjennomføre støttefyllingene i Høyskoledalen i én etappe da vi ser at dette har verdi på flere måter. Om politikerne godkjenner forslaget vil dermed reguleringsplanen stille betingelse om dette, selv om den ikke vil si noe om når dette skal gjennomføres. Det vil den videre prosjektutviklingen og gjennomføringsfasen si noe om. Samtidig vil reguleringsbestemmelsene også si noe om at brukerne av området skal få medvirke når anleggsgjennomføringen skal planlegges.

Studentene skal altså slippe å være bekymret. Vi har ikke glemt ringvirkningene for frivilligheten. Alle aktørene i NTNU Campussamling prioriterer studentfrivilligheten. Selvsagt vil et stort byggeprosjekt påvirke alle som har Gløshaugen og omegn som studie- og arbeidssted, og det vil påvirke naboer og aktiviteter i nærområdet gjennom byggeperioden. Men alle partene i prosjektet er enige om at ulemper skal reduseres mest mulig, ikke minst påvirkning på studentfrivilligheten og studentenes trivsel.

For et par uker siden avsluttet Trondheim kommune en lang høringsperiode for alle planforslagene i området som inngår i den helhetlige campusplanen. Alle innspill blir behandlet av partene i prosjektet for å vurdere innspillene og effekten de har på både kvalitet, tid og kostnader i prosjektet. Alle innspillene blir gjennomgått og videre bearbeidet inn i det endelige planforslaget som enda ikke er sendt til kommunen for behandling. Det skjer tidlig i november.

Vi setter stor pris på interessen og engasjementet fra studentene. Det gjelder innspill vi har fått i ulike faser, fra ulike råd- og utvalg, til åpne møter på Studentersamfundet, interne medvirkningsprosesser i NTNU og ellers fra ulike offentlige høringsperioder. Studentenes innspill og engasjement er helt avgjørende for å få en god reguleringsplan og et godt byggeprosjekt, der studentenes læring og trivsel alltid vil ha høy prioritet.

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe