Det er fristende å betegne nominasjonsprosessen i Trondheim Ap med en omskriving av Trond Kirkvaags ikoniske ord «vart du skremt no?». Og noen har tydeligvis blitt skremt etter at Trude Basso lanserte sitt kandidatur som ordførerkandidat for Trondheim Ap. Og jeg har mine klare tanker om hvem som ble skremt.

Det er jo litt underlig at to middelaldrende menn i dress og slips som bare for kort tid siden kategorisk avviste at de var kandidater, plutselig skulle ombestemme seg. Her har nok noen som ble skremt, snakket litt sammen. Og det var vel ikke uten grunn at Tore O. Sandvik for kort tid siden uttalte at ordføreren i Trondheim måtte være en som kjente organisasjonen og det politiske system i de vanskelige tider vi sto foran.

Byen trenger en handlekraftig lagkaptein som har erfaring, motivasjon, kompetanse og innsikt til å lede kommunen og byen gjennom krevende år. Samtidig uttalte han at det ikke er person velgerne stemmer på, men det partiene står for politisk. Sant nok. Men da glemmer han fullstendig de valgene Marvin Wiseth vant.

Jeg tror ikke det var Høyres valgprogram, men Wiseths karisma og personlige egenskaper som avgjorde valget. Om Tore O. Sandvik mener noe annet, så har han ikke fulgt med i timen. Eller var det en betimelig uttalelse fordi han da visste at hans gode venn Emil Raaen allerede var interessert?Raaens navn har allerede vært lansert i interne Ap-kretser en god stund.

Odd M. Asmussen Foto: Privat

Og så må man spørre seg hvor dedikert egentlig disse to middelaldrende menn er for å bli ordfører, to som tidligere avviste at de hadde ordførerambisjoner, men som plutselig har det etter Trude Bassos inntreden på den politiske arena. Men for all del. De to herrer er sikkert dyktige rent faglig. Men har de evnen til å begeistre velgerne. Det tror jeg ikke.

Trude Basso er en person med klar tale, godt kjent i byen nå og har utvilsomt evnen til å begeistre. Ei dame med bein i nesen. Ei dame som gjennomfører tre svangerskap mens hun studerer til lege står det virkelig respekt av.

Så la oss få ei dame med tæl og pågangsmot som vår ordførerkandidat. Ei dame med klar tale og holdninger godt plantet i den sosialdemokratiske grunnmuren. La ikke resultatet av nominasjonen bli at noen har snakket sammen. La den tid definitivt være forbi i Trondheim Ap.

Min oppfordring til nominasjonskomiteen er å være modige og sette Trude Basso på topp. Det er et valg vi skal vinne og det gjør vi med Basso som vår ordførerkandidat .

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe