Min pappa er dessverre på sykehjem i Trondheim. Det har vært en til dels opprørende erfaring.

Jeg har over en periode lurt på hva som kan gjøres for eksempel med tanke på smale kommunale budsjett og enkelte dagers dårlige matservering til beboerne. For eksempel som til lunsj i dag da pappa fikk servert cocktailbær med cocktailsaus, i tillegg til litt vaniljesaus som satte farge på cocktailsausen. Dette var ikke dessert. Dette var selve lunsjen. Det var ikke første gang han fikk slik lunsj.

De eldre og syke kan umulig bli mette, Sunt og næringsrikt er det heller ikke. I tillegg oppleves det uverdig. Ikke minst ettersom måltider er dagens høydepunkt.

Heldigvis har min pappa min mamma som stiller opp en til to ganger om dagen. I dag også med noe ekstra å spise.

Faren min har fått servert dessert til middag flere ganger på sykehjemmet, skriver Heidi Fossland. Foto: Privat

Hva ville du gjort i en slik situasjon? Hva anbefaler du at jeg/ vi gjør?

Denne teksten ble først publisert på Heidi Fosslands Facebooks-side.

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

Vil du vite mer om hvordan du skriver for Midtnorsk debatt? Les mer her!