Etter at dette innlegget ble publisert, har det kommet frem at forfatteren har tolket statistikken feil. Hun har beklaget og sier at hun ikke har hatt noe ønske om å feilinformere.

I innlegget «Er det virkelig sant Ranum?» forherliger arbeiderpartimedlem Arne H. Bysveen maten og matkvaliteten på byens Helse- og velferdssenter.

Kent Ranums utsagn om at nærmere seks av ti beboere ved byens Helse og velferdssenter, som Bysveen stiller spørsmål ved, er hentet direkte fra kommunens egen statistikk.

Andelen beboere på sykehjem i Trondheim som er vurdert med risiko for underernæring har steget fra 35,5 prosent i 2018 til 57,8 prosent i 2021.

Bare Oslo ligger høyere enn oss. Og med den omtalen eldreomsorgen i Oslo får om dagen så er vel ikke det en sammenligning vi syns er verdig for våre eldre.

Når jeg som politiker besøker sykehjemmene i kommunen får vi høre at alle må bruke mer penger enn det som er avsatt i budsjettet til mat, sånn kan vi ikke ha det.

Alle sykehjemmene i Trondheim kommune må med dagens ordning få levert maten fra kommunens produksjonskjøkken. Dette gjelder også Trondheim Hospital som har et eget produksjonskjøkken, de leverer mat til de tilhørende omsorgsboligene og flere barnehager og eldre i nærmiljøet, mens sykehjemsbeboerne må spise maten levert av kommunens produksjonskjøkken. Dette syns vi i Høyre er en unødvendig stivbeint, vi ønsker også å øke matbudsjettet så de eldre, akkurat som oss andre kan tillate seg litt ekstra god mat innimellom. God og næringsrik mat er en del av Høyres verdighetsgaranti til de eldre.

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

Vil du vite mer om hvordan du skriver for Midtnorsk debatt? Les mer her!