Nynorsk er så likt bokmål. Vi ser virkelig ikke problemet med å fjerne nynorsk i skolen.

Det er totalt unødvendig å lære seg et så likt skriftspråk som sitt eget. Det å bruke tid på det, mener vi, er ganske så utrolig.

Om man spør voksne om de kan å skrive ordrett nynorsk, så er ofte svaret nei. Dersom vi uansett kommer til å glemme det etter ungdomskolen og videregående, hvorfor lære det da? Hva er poenget? Det er veldig gammeldags og unødvendig. Vi lever nå i 2016 - kanskje på tide med en forandring?

Les også debattinnlegget: «Jeg synes det er topp å være kvinne i et mannsdominert yrke, og det fører med seg flere fordeler»

Heve nivået på bokmål

Mange i Norge kan ikke lese og skrive sitt eget skriftspråk godt nok. Karakterene i videregående skole er under 4 i bokmål (Ifølge Utdanningsdirektoratet).

Hvordan kan vi heve nivået på norsk bokmål? Det er en enkel løsning, fjern nynorsk.

Først og fremst blir det stor forvirring blant elever når de skal bytte mellom nynorsk og bokmål. Vi har sjelden nynorsk og når vi først har det, så føles det som om vi starter på nytt.

Les også debattinnlegget: Rektor og de fleste lærerne hilser ikke på renholderne, de går bare rett forbi

Pugging

Konstant pugging av regler i nynorsk fører til at elever ikke klarer å spesialisere seg innenfor ett skriftspråk. Vi bruker ikke nok tid til å forbedre det skriftspråket de fleste bruker.

Det samme gjelder lærerne. Hvordan tror du det er å være lærer i norsk og du må kunne to skriftspråk optimalt?

Norge er et av få land som har to målformer av samme språk. Det mener mange er unødvendig, spesielt når språkene er så like at de forstår hverandre uten problem.

Det hadde egentlig ikke vært noe problem å ha to språk, hvis ikke det var for at språkene skrives så forskjellig. De fleste norske skoler prioriterer bokmål over nynorsk, men likevel får alle en skriftlig standpunktkarakter i begge språk som teller like mye.

Det bør også nevnes at det er de fleste skoleelevers største skrekk er å komme opp i nynorsk til eksamen.

Hør våre kommentatorer snakke om klovner, Trump og doping

Les flere debattinnlegg på adressa.no/meninger

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.