Overalt er det snakk om at narkotika blir mer og mer vanlig blant unge. Og da spesielt kokain, eller cola som det også kalles. Dokøene på utestedene har blitt cola-kø, og det er snart like vanlig som å drikke alkohol. Det er flere som er redde og frustrerte over utviklingen.

Etter å ha sett «Russebussen» på TV 2, ble jeg egentlig bare mer irritert. Enkelte av scenene der de viser fest, er det folk som liksom tar kokain rundt omkring i lokalene, og de er gjemt i mengden av alle som også drikker alkohol. Altså, de filmer kokain som om det er like vanlig og akseptabelt som alkohol. Jeg la også merke til at aldersgrensen på denne serien er 12 år.

Hva i alle dager er det som får produsentene og TV 2 til å tillate seg å normalisere bruken av kokain på denne måten. De viser ingenting om de dårlig bivirkningene eller den negative påvirkningen narkotika kan ha. Og ikke minst har det satt en aldersgrense som er altfor lav til å bli eksponert for narkotika på denne måten.

Er det rart at det blir mer vanlig, mer akseptabelt, og snart på lik linje som alkohol når det vises frem på denne måten. Og at man allerede i en alder av 12 år får denne oppfatningen av rus? Dette er heller ikke første gang narkotika blir vist på denne måten i norsk tv. Få det bort!

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe