Nå har den slått til igjen! Den mystiske og akutte tilstanden som fører til likegyldighet, manglende forståelse for konsekvenser kombinert med glemsel og stive knær.

Gørild Merete Hovde Foto: Privat

Denne mystiske tilstanden ser ut til å kun ramme hundeeiere. Det som er godt å vite for alle som er i dette sykdomsforløpet, er at det er mulig å helbrede – og det helt uten kostnad, og bivirkninger.

For å bli kurert av denne tilstanden, foreskrives følgende elementer:

  1. Ta med hundepose.

  2. Ha visuell kontakt med din firbente venn. Legg merke til når den krummer ryggen og får en liten bøy på halen.

  3. Om den firbente da slipper noe brunt i den hvite snøen, eller i vegkanten, så må følgende gjøres:

  4. Ta opp hundeposen, brett den ut som en lomme over hånden.

  5. Bøy så i knærne og len deg litt framover, slik at hånden når tak i hundens etterlatenskaper.

  6. Plukk opp, vend posen og knyt igjen.

  7. Sist men ikke minst: ta med hjem, og kast i søppelkassen din.

Om ubehaget blir for stort ved å berøre de nevnte elementene, anbefales å ta i bruk imaginær tankeflyt. Se for deg et lite barn som leker i snøen og får dette klint utover sin parkdress eller i verste fall – som unger ofte gjør, spiser snø. Eller voksne som uvitende får med seg dette på skoene og fyller bilen eller entreen sin med lukt av dritt, etter en tur i nærområdet.

En siste mulighet er også å se for seg de rasende blikkene til andre hundeeiere, som blir beskyldt for å ha denne diagnosen, men som fungerer som en frisk hundeeier skal – med samvittighet, respekt for andre og myke knær!

Prognosen ved å følge denne anbefalte metoden gir så å si 100 prosent helbredelse. God bedring til alle dere som kjenner seg igjen. De beste ønsker for 2023 – med hvit snø og rene nærområder. Helt uten drittpakker!

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Vil du vite mer om hvordan du skriver for Midtnorsk debatt? Les mer her!